news_post_image

CRP Cahul identifică necesitățile de politici locale în satele din raionul Cahul

 

Pe data de 10 decembrie 2020, CRP Cahul a demarat activitatea de sondare participativă a problemelor publice și necesităților de politici locale în localitățile rurale din raionul Cahul. În acest sens au fost organizate 3 ședințe de focus-grup în s. Alexandru Ioan Cuza, la care au participat 36 locuitori ai satului, reprezentând tinerii, persoanele de vârstă medie și vârstnicii.

 

Ședințele de focus-grup au fost desfășurate de către un expert național care urmează să furnizeze CRP Cahul un raport sintetic privind rezultatele sondării participative. Raportul expertului va servi CRP ca bază pentru formularea demersului către Consiliului Raional Cahul care va fi solicitat să inițieze procedura de elaborare și aprobare a documentelor de politici publice, precum și să identifice resursele financiare necesare pentru implementarea acestora.

 

Următoarele ședințe de focus-grup vor fi organizate în satele Borceag și Doina.

 

De menționat că cele trei localități rurale au fost selectate în dependență de distanța de la centrul raional, gradul de acces al populației la serviciile publice şi nivelul de dezvoltare socio-economică.

Datorită acestei activități, membrii CRP Cahul vor ridica pe agenda publică nevoile de politici pe care le au cetățenii raionului, vor sensibiliza factorii de decizie privind necesitatea aprobării unor documente strategice de intervenție pe aceste domenii sau revizuirea documentelor de politici existente.

 

***********************************

Activitatea este realizată în cadrul proiectului „Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”, implementat de către Centrul CONTACT-Cahul cu suportul Fundației Est-Europene, în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.