news_post_image

CRP Cahul promovează platforma on-line de participare cetățenească Pro-POLIS

 

Platforma on-line de participare cetățenească Pro-POLIS a fost prezentată astăzi în cadrul sesiunii de instruire a reprezentanților OSC-urilor cu tema „Planificarea participativă a serviciilor publice locale”, organizată în cadrul programului european „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”.

 

Vitalie Ponomariov, coordonatorul proiectului CRP Cahul, le-a vorbit participanților la instruire despre etapele principale ale metodei on-line de implicare a cetățenilor în procesul de politici publice la nivel local, de la semnalarea unei probleme până la elaborarea, adoptarea și implementarea politicilor de către APL.

 

Reamintim că platforma on-line Pro-POLIS este o metodă nouă de identificare a necesităţilor de politici publice în baza noilor tehnologii informaţionale şi a oportunităţilor pe care le oferă acestea pentru sporirea implicării cetăţenilor în procesul decizional al Consiliului raional Cahul, indiferent de distanţa localităţii lor de la centrul raional. Graţie acestei metode, orişice cetăţean interesat de implicare în viaţa comunitară poate semnala o problemă publică şi propune soluţii pentru rezolvarea acesteia. CRP Cahul administrează platforma Pro-POLIS şi este responsabil de asigurarea unei relaţii interactive între cetăţenii care semnalează o problemă publică şi Consiliul Raional Cahul.

 

Platforma Pro-POLIS este integrată pe pagina web a CRP Cahul – https://www.crp-cahul.md, care a fost elaborată în cadrul proiectului „Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”, implementat de către Centrul CONTACT-Cahul, cu suportul Fundației Est-Europene, în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.