news_post_image

CRP Cahul s-au întrunit în ședință de lucru

 

Pe data de 19 februarie 2021, a avut loc o nouă ședință de lucru a Consiliului Raional de Participare Cahul.

 

Ordinea de zi a ședinței a inclus următoarele subiecte:

– cooptarea noilor membri în componența CRP Cahul;

– aprobarea rapoartelor de analiză a proiectelor de decizii ale Consiliului Raional Cahul și formularea recomandărilor de îmbunătățire;

– examinarea demersului Grupurilor locale ale tinerilor

cu dizabilități din raionul Cahul.

 

În urma deliberărilor s-a decis cooptarea în componența CRP Cahul a Camerei de Comerț și Industrie, filiala Cahul, reprezentată de către dna Olga Pereverzev.

 

Membrii CRP Cahul au aprobat rapoartele de analiză a proiectelor de decizie de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Raional Cahul, convocată pentru data de 25 februarie a.c. și au formulat recomandări de îmbunătățire a acestor proiecte.

 

De asemenea, membrii CRP au luat act de demersul grupurilor locale ale tinerilor cu dizabilități din mun. Cahul, com. Pelinei și satele Roșu și Slobozia Mare și au decis să înainteze Consiliului Raional Cahul recomandări pentru diminuarea discriminării și asigurarea condițiilor de accesibilitate a persoanelor cu dizabilități la infrastructura socială și transportul public din raionul Cahul.

 

******************************

 

Ședința a fost realizată în cadrul proiectului „Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”, implementat de către Centrul CONTACT-Cahul cu suportul Fundației Est-Europene, în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.