news_post_image

Ședința lunară de lucru CRP Cahul

În ziua de joi, 16 noiembrie 2023, a avut loc ședința lunară de lucru a Consiliului Raional pentru Participare Cahul. În cadrul acestei întâlniri, au fost discutate și analizate următoarele subiecte:
– Organizarea și desfășurarea Forumului Democrației Locale la Cahul de la data de 11 decembrie 2023;
– Participarea membrilor CRP Cahul la Forumurile Democrației Locale din regiunile: Soroca, Cimișlia, Florești, Căușeni, Ștefan Vodă, în care membrii au făcut cunoștință cu graficul desfășurării acestora. Totodată a fost stabilită lista participanților și subiectele de logistică;
– Planul de advocacy în sectorul de tineret al raionului Cahul: activitățile din acest plan reprezintă necesitățile și doleanțele tinerilor din municipiul și raionul Cahul, astfel a fost responsabilizat secretariatul pentru a expedia demers către Primăria municipiului Cahul și Consiliul Raional Cahul;
– Transparența procesului decizional raional în anul 2023.
Această ședință reprezintă un pas important în direcția consolidării democrației locale și a implicării active a comunității noastre.
Ședința a fost realizată în cadrul proiectului „Consiliul Raional pentru Participare Cahul-platformă pentru un proces decizional transparent”, implementat de către AO Centrul „CONTACT-Cahul” cu suportul Fundației Est-Europene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.