news_post_image

“Transparența decizională și accesul la informație” – Vadul lui Isac

Pe data de 21 mai anul curent în satul Vadul lui Isac din raionul Cahul a avut loc seminarul “Transparența şi accesul la informație. Procesul de luare a deciziilor”, la care au participat aleșii locali, dar și un grup de cetățeni activi din localitate.
Aici, alături de aleșii locali și reprezentanții instituțiilor publice, participanții au aflat despre rolul transparenței și accesului la informație al cetățenilor în contextul participării civice.
Astfel, parcurgând exerciții practice și jocuri de rol, ei au realizat cât de important este, ca în localitate să le fie asigurat cetățenilor dreptul la informație, aceasta fiind una din condițiile esențiale pentru a impulsiona procesul de implicare civică la nivel local.
Cunoștințele dobândite la acest seminar le vor fi de mare folos tuturor participanților, chiar dacă ei reprezintă diverse sectoare și domenii de activitate, deoarece aici se dorește dezvoltarea comunității cu implicarea și în strânsă colaborare a tuturor actorilor comunitari.
Atelierul este realizat în cadrul proiectului “Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”, implementat de AO Centrul ”CONTACT-Cahul” cu suportul Fundației Est – Europene, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.