news_post_image

ATELIER DE INSTRUIRE CU TEMATICA „ELABORAREA DOCUMENTELOR DE POLITICI PUBLICE. REGULI ȘI METODE.”

Cu siguranță, unul dintre cele mai esențiale aspecte ale serviciului public este abilitatea de a elabora documente publice eficiente și precise. Documentele publice reprezintă un instrument esențial pentru comunicarea între instituții și cetățeni, și de aceea este vital să ne asigurăm că acestea sunt elaborate corect și cu profesionalism.

Pentru a asigura un impact sporit al activității CRP , la data de 6 septembrie 2023, a fost organizat un atelier de instruire cu tematica „Elaborarea documentelor de politici publice. Reguli și metode.” în cadrul proiectului „Consiliul Raional de Participare Cahul-platformă pentru un proces decizional transparent.”

Astfel membrii CRP împreună cu reprezentanți ai Primăriei municipiului Cahul, Centrul Municipal de Tineret, Centrul Raional de Tineret și reprezentanți ai mediului academic, au fost instruiți în analizarea, elaborarea și monitorizarea politicilor publice, în special a strategiilor generale și sectoriale de dezvoltare socio-economică la nivel raional.

Unul dintre aspectele remarcabile ale acestui atelier de instruire a fost atenția la detalii. Am învățat că fiecare cuvânt, fiecare frază și fiecare paragraf contează. Structura și formatarea adecvată pot face diferența în înțelegerea și acceptarea documentelor noastre în cadrul instituțiilor publice și a comunității.

De asemenea, am avut ocazia să învățăm despre reglementările specifice care guvernează elaborarea documentelor publice. Cunoașterea acestor reguli este esențială pentru a evita potențialele probleme legale sau confuziile.

În plus, trainerul nostru, domnul Vasile Cioaric, expert al Centrului CONTACT, a fost excepțional și ne-a împărtășit exemple practice și sfaturi valoroase. Am fost încurajați să punem în aplicare ceea ce am învățat și să căutăm mereu îmbunătățiri în procesul de elaborare a documentelor publice.

Atelierul a fost realizat în cadrul proiectului “Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”, implementat de AO Centrul CONTACT-Cahul cu suportul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.