news_post_image

CRP Cahul a identificat necesitățile de politici locale în comuna Cucoara

 

Pe data de 4 februarie 2021, CRP Cahul a realizat sondarea participativă a problemelor publice și necesităților de politici locale în comuna Cucoara. Pentru aceasta au fost organizate 3 ședințe de focus-grup la care au participat 38 locuitori ai satelor Cucoara și Chircani, reprezentând tinerii, persoanele de vârstă medie și vârstnicii.

 

Ședințele de focus-grup au fost facilitate de către un expert național care urmează să furnizeze CRP Cahul un raport sintetic privind rezultatele sondării participative. Raportul expertului va servi CRP ca bază pentru formularea demersului către Consiliului Raional Cahul care va fi solicitat să inițieze procedura de elaborare și aprobare a documentelor de politici publice, precum și să identifice resursele financiare necesare pentru implementarea acestora.

 

Reamintim că primele ședințe de focus-grup au fost organizate în satul Alexandru Ioan Cuza.

Datorită acestei activități, membrii CRP Cahul vor ridica pe agenda publică nevoile de politici pe care le au cetățenii raionului, vor sensibiliza factorii de decizie privind necesitatea aprobării unor documente strategice de intervenție pe aceste domenii sau revizuirea documentelor de politici existente.

 

******************************

Activitatea este realizată în cadrul proiectului „Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”, implementat de către Centrul CONTACT-Cahul cu suportul Fundației Est-Europene, în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.