news_post_image

CRP Cahul a identificat necesitățile de politici locale în s. Taraclia de Salcie

 

Pe data de 5 februarie 2021, Consiliul Raional de Participare Cahul a organizat trei ședințe de focus-grup pentru identificarea participativă a problemelor publice din satul Taraclia de Salcie, precum și a soluțiilor pentru acestea.

 

La ședințe au luat parte 26 de săteni cu diferite profesii și ocupații, reprezentând 3 grupuri de vârstă: tinerii, persoanele de vârstă medie și vârstnicii.

 

Ședințele de focus-grup au fost facilitate de către dna Tatiana Chiril, expertă națională și directoare executivă a Uniunii Meșterilor Populari din Republica Moldova.

 

Datorită acestei activități, membrii CRP Cahul vor ridica pe agenda publică a APL de nivelele I și II nevoile de politici pe care le au cetățenii din localitate.

 

******************************

Activitatea este realizată în cadrul proiectului „Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”, implementat de către Centrul CONTACT-Cahul cu suportul Fundației Est-Europene, în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.