news_post_image

CRP Cahul organizează o nouă masă rotundă pentru facilitarea procesului de planificare strategică al Consiliului Raional Cahul

 

Pe data 26 ianuarie 2021, CRP Cahul va organiza a doua masă rotundă pentru facilitarea participării societății civile în procesul de elaborare a Strategiei de dezvoltare socio-economică a raionului Cahul pentru anii 2021-2024.

 

Masa rotundă va fi axată pe domeniile cultură, turism și industrie creativă și va întruni, alături de membrii CRP Cahul, experți, aleși locali şi funcționari publici ai APL I și II, manageri ai caselor de cultură, muzee, școli de arte și ai altor instituții de cultură din raionul Cahul.

 

Evenimentul va fi structurat în două părți:

– o introducere în elaborarea strategiilor de dezvoltare a raioanelor, cu accent pe domeniile care vor fi abordate.

– lucrul în grupuri pentru identificare problemelor și impedimentelor de bază pentru fiecare domeniu abordat și, în special, pentru formularea principalelor acțiuni care ar putea fi incluse în noua strategie.

 

Reamintim că, în ședința din 24 ianuarie 2020, Consiliul Raional Cahul a aprobat recomandarea CRP de a include în Programul său de activitate pentru anul 2020 elaborarea și aprobarea Strategiei de dezvoltare socio-economică a raionului Cahul pentru anii 2021-2024. De asemenea, CRP Cahul și-a propus să organizeze 3 mese rotunde pentru facilitarea procesului de planificare strategică participativă, în cadrul cărora să fie abordate următoarele 3 grupuri de domenii: 1) protecție socială şi incluziunea grupurilor dezavantajate; 2) economie, mediul de afaceri şi ocuparea forței de muncă; 3) cultură, industria creativă şi dezvoltarea turismului. Prima masă rotundă dedicată protecției sociale și incluziunii grupurilor dezavantajate a avut loc pe data de 27 noiembrie 2020.

 

********************************

 

Masa rotundă va fi organizată în cadrul proiectului „Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”, implementat de către Centrul CONTACT-Cahul cu suportul Fundației Est-Europene, în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.