news_post_image

Vorbim despre “Cum și pentru ce se iau deciziile” în cadrul “Youth Cafe”

Un tânăr activ este acela care se implică în proiecte pentru democrație, proiecte care contribuie la o participare activă în viața comunității locale. Iar noi ne-am angajat să-i instruim pentru ca ei să cunoască formele și metodele de participare.

O activitate interactivă cu tinerii “Youth Cafe” s-a desfășurat la data de 18 aprilie 2024 la sediul Centrului CONTACT-Cahul.

Tema evenimentului a fost “Cum și pentru ce se iau deciziile”.

Ne-am bucurat să-i avem în calitate de participanți pe tinerii din Cahul care sunt studenți la instituțiile de învățământ și voluntari la AO ”Pespectiva” și Centrul raional de tineret.

Doamna Valentina Cornea, conferențiar universitar la Catedra Ştiinţe Politice și Administrative, Facultatea Drept şi Administrație Publică de la Universitatea „B.P. Hașdeu” din Cahul le-a vorbit tinerilor despre modelele de luare a deciziilor, decizii și procesul decizional, implicarea tinerilor în procese decizionale.

Activitatea interactivă ”Youth Cafe” este realizată în cadrul proiectului “Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”, implementat de AO Centrul ”CONTACT-Cahul” cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.