news_post_image

ECHIPA CENTRULUI „CONTACT CAHUL” ÎN PARTENERIAT CU CENTRUL RAIONAL DE TINERET CAHUL AU DESFĂȘURAT ACTIVITATEA INTERACTIVĂ “YOUTH CAFE”, DESTINATĂ TINERILOR, CU URMĂTOAREA TEMATICĂ: “APL ȘI TINERII PENTRU COMUNITATE”

La 04 mai 2023 echipa Centrului „CONTACT Cahul” în parteneriat cu Centrul raional de tineret Cahul au desfășurat  activitatea interactivă “Youth cafe”, destinată tinerilor, cu următoarea tematică: “APL și tinerii pentru comunitate”. În calitate de invitată la această activitate a fost prezentă vicepreședinta Consiliului Raional pentru Participare Cahul (CRP Cahul) Victoria Lungu, directoare executivă a Asiciației Obștești ”Perspectiva”.

  1. Directorul executiv al Centrului ”CONTACT Cahul” a venit cu un cuvînt de salut și a informat tinerii despre activitatea Centrului ”CONTACT Cahul” și despre implementarea proiectului “Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”.
  2. Vicepreședinte CRP Victoria Lungu a prezentat prin exemple proprii diferite modalități de implicare activă în viața comunității, în procesul decizional și le-a vorbit cât este de importantă implicarea tinerilor în dezvoltarea societății.
  3. Coordonatorul de proiect Alexandr Trutnev a prezentat informații generale despre procesul decizional la nivel local și raional, despre activitatea organizațiilor de tineret în raionul Cahul și despre importanța implicării acestora.

În cadrul lucrului în grupuri tinerii au îndeplinit un chestionar în care au identificat un șir de probleme din sectorul de tineret a raionului și au atras atenția la câteva necesități ale tinerilor. Printre ele se numără: necesitatea de a se informa și a afla mai mult desprte procesul decizional, despre procesul de consultare a proiectelor de decizii, despre amplificarea susținerii și dezvoltării sectorului de tineret a raionului. Chestionarul este destinat tinerilor și poate fi completat online accesând acest link: https://docs.google.com/forms/d/1Mq_ZpCFLLeN-xyqlnnyW6sVA9anI9gQPjV6zRSZJG-Y/viewform?edit_requested=true

Scopul acestui chestionar este de a afla opinia tinerilor și de a-i implica în procesul de consultare și luare a deciziilor la nivel de raion.

  1. Mulțumim tinerilor pentru inițiativa de a participa la activitate și pentru manifestarea poziției active în societate.

Activitatea este organizată în cadrul proiectului în cadrul proiectului “Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”, implementat de AO Centrul ”CONTACT-Cahul” cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.