news_post_image

ȘEDINȚA DE LUCRU A CONSILIULUI RAIONAL PENTRU PARTICIPARE CAHUL

La 28 aprilie 2023 a avut ședința de lucru a Consiliului Raional pentru Participare Cahul (CRP).

  1. CRP a primit 4 noi membri în componența sa. Victoria Lungu de la JCI,

Dan Stanev de la Universitatea de Stat B.P.Hașdeu din Cahul, Ghindaru Cătălin de la Liga studenților USCH și Nadejda Dobînda de la AO “Egreta”.

Felicitări noilor membri cu accederea în echipa noastră și succese în continuare.

  1. Conducerea CRP – Președinte CRP Nicolae Mocanu și Vicepreședinte CRP Aliona Goța au prezentat raportul de activitate pentru mandatul din aprilie 2021-aprilie 2023. Echipa CRP Cahul și a AO Centrul “Contact Cahul” aduce sincere mulțumiri pentru perioada de activitate a acestora și suportul acordat pentru dezvoltarea platformei CRP și transparenței procesului decizional în raionul Cahul.
  2. CRP Cahul au ales noul organ de conducere:

Svetlana Busuioc – Președinte CRP

Victoria Lungu – Vicepreședinte CRP

Dan Stanev – secretar CRP

Aducem sincere felicitări conducerii noi și succese în exercitarea noului mandat, ca CRP Cahul să devină mai activ și să devină cu adevărat apărătorul în apărarea drepturilor omului prin monitorizarea eficientă a corectitudinii procesului decizional și transparenței acestuia.

  1. Membru CRP Vladimir Lîsenco a prezentat reușitele CRP în primele 4 luni a anului 2023 și a concluzionat despre activitatea CRP și a Consiliului Raional Cahul.
  2. Noul Președinte CRP Svetlana Busuioc a făcut o prezentare despre Interacțiunea CRP Cahul cu membrii societății civile și reprezentanții APL din două localități rurale din r.Cahul: comuna Zîrnești și sat.Baurci Moldoveni.â

Ședința a fost realizată în cadrul proiectului „Consiliul Raional pentru Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”, implementat de către AO Centrul ”CONTACT-Cahul„ cu suportul Fundației Est-Europene din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.