news_post_image

LA CAHUL S-A DESFĂȘURAT FORUMUL DEMOCRAȚIEI PARTICIPATIVE EDIȚIA A III-A

La data de 23 noiembrie curent, Consiliul Raional pentru Participare Cahul a organizat Forumul Local al Democrației Participative, ediția a III-a. Activitatea a fost una mixtă, în cadrul căreia a fost combinat mediul offline cu online.

Evenimentul a fost realizat în cadrul proiectului „Consiliul Raional pentru Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”, implementat de către Centrul CONTACT-Cahul cu suportul Fundației Est-Europene, în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.

Proiectul are drept scop facilitarea implicării active a societății civile în procesele decizionale la nivel de raion prin participarea în procesul decizional local, analizarea proiectelor de decizii ale Consiliului Raional Cahul și promovarea documentelor de politici publice la nivel raional. Principalele domenii de intervenție a CRP în cadrul proiectului s-au axat pe îmbunătățirea dialogului între exponenții societății civile din raionul Cahul, membrii CRP și Consiliul Raional Cahul; fortificarea capacităților societății civile pentru o participare mai activă în procesul decizional local prin analizarea proiectelor de decizii și a documentelor de politici ale Consiliului Raional Cahul; sporirea accesului la informațiile de interes public deținute de APL II pentru beneficiarii proiectului și cetățenii raionului Cahul.

Astfel, în cadrul forumului, Consiliul Raional de Participare (CRP) a prezentat o totalizare a activităților desfășurate în calitate de instrument de democrație participativă la nivel local, rezultatele înregistrate pe parcursului monitorizării activității Consiliului Raional Cahul și practicile de succes care au ajutat la transparentizarea activităților și procesului decizional ale administrației publice locale.

Invitații forumului au fost reprezentanții OSC-urilor active din raionul Cahul, în mare parte membri ai CRP, experți, primari, consilieri raionali și funcționari publici din cadrul Consiliului Raional Cahul, membrii consiliilor de participare din raioanele Căușeni și Soroca, reprezentanții donatorilor și partenerilor proiectului.