news_post_image

Raioane diferite, provocări și soluții comune

Astăzi, 18 iunie 2020, Consiliile pentru Participare din raioanele Cahul, Căușeni și Soroca s-au întrunit în ședință de lucru comună. Scopul ședinței a fost punerea în discuție a problemelor și provocărilor în relațiile CRP cu autoritățile administrației publice locale de nivelul II și identificarea unor soluții comune pentru îmbunătățirea participării societății civile în procesele decizionale locale.

S-a discutat în special despre implicarea CRP în procesul de elaborare a strategiilor de dezvoltare socio-economică a raioanelor vizate pentru perioada 2021-2024 și consolidarea capacităților membrilor CRP pentru analiza proiectelor de decizii ale consiliilor raionale. Totodată, a fost abordată situația privind asigurarea transparenței în procesul decizional al APL de nivelul II și acțiunile CRP în această direcție.

De asemenea, în cadrul ședinței de lucru au fost stabilite canale și instrumente de comunicare între cele 3 CRP-uri care sunt necesare pentru realizarea unui schimb permanent de experiență, precum și pentru o mai bună coordonare pe viitor a unor acțiuni comune.

Ședința comună a celor 3 CRP a fost organizată la inițiativa Fundației Est-Europene și Centrului «Parteneriat pentru Dezvoltare», partenerii proiectelor în baza cărora au fost create și activează în prezent CRP din Cahul, Căușeni și Soroca. Reamintim că proiectele respective sunt susținute financiar de Agenția Elvețiană pentru dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.