news_post_image

Platforma online Pro-POLIS a înregistrat prima problemă publică semnalată de către un cetățean

 

Astăzi, 27 octombrie 2020, pe platforma online de participare civică în procesul de politici publice Pro-POLIS a fost înregistrată prima problemă publică, semnalată de către un cetățean activ.

 

Vitalie Doina abordează problema exploatării ilicite a nisipului și argilei în carierele neautorizate din raionul Cahul. El consideră că această problemă prejudiciază în mod direct veniturile la bugetul APL și stimulează corupția. Totodată, exploatarea neautorizată a resurselor minerale utile reprezintă o amenințare la adresa securității umane. Pentru mai multe informații privind problema semnalată, dar și pentru înaintarea soluțiilor proprii, vă îndemnăm să accesați următorul link:  https://crp-cahul.md/reports/cariere-de-nisip-si-argila-neautorizate/

 

Platforma online de participare civică Pro-POLIS este o metodă nouă de identificare a necesităților de politici publice în baza noilor tehnologii informaționale şi a oportunităților pe care le oferă acestea pentru sporirea implicării cetățenilor în procesul decizional al Consiliului raional Cahul, indiferent de distanța localității lor de la centrul raional. Grație acestei metode, orișice cetățean interesat de implicare în viața comunitară poate semnala o problemă publică şi propune soluții pentru rezolvarea acesteia. CRP Cahul administrează platforma Pro-POLIS şi este responsabil de asigurarea unei relații interactive între cetățenii care semnalează o problemă publică şi Consiliul Raional Cahul.

 

Platforma Pro-POLIS este integrată pe pagina web a CRP Cahul – https://www.crp-cahul.md, care a fost elaborată în cadrul proiectului „Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”, implementat de către Centrul CONTACT-Cahul, cu suportul Fundației Est-Europene, în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.