news_post_image

Ședința Consiliului Coordonator al Proiectului „Inițiativa comună de promovare a oportunităților egale”

 

Pe data de 16 octombrie 2020, a avut loc ședința în regim online a Consiliului Coordonator al Proiectului „Inițiativa comună de promovare a oportunităților egale”, implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și cofinanțat de Suedia.

 

Proiectul are scopul de a îmbunătăți viața celor mai marginalizate grupuri de persoane prin politici publice mai incluzive. La nivel național, proiectul abilitează platforme de organizații care reprezintă grupuri vulnerabile (persoane cu dizabilități, persoane în etate, persoane de etnie romă, tineri) pentru a elabora şi implementa agende comune axate pe domeniile cheie pentru coeziunea socială.

 

La nivel local, proiectul se realizează în raioanele Cahul, Căușeni și Soroca, în care persoanele din grupuri marginalizate sunt abilitate să-și cunoască drepturile, să participe în procesul de luare a deciziilor, să se mobilizeze pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă, să monitorizeze implementarea politicilor publice naționale şi locale. Proiectul susține activitatea a trei Consilii Raionale de Participare în raioanele menționate mai sus, care reprezintă platforme de participare ale societății civile în procesul de elaborare, implementare, monitorizare, evaluare şi revizuire a politicilor publice.

 

Consiliul Raional de Participare Cahul a fost reprezentat de către Vitalie Ponomariov, coordonator de proiecte la CRAION CONTACT-Cahul, care a prezentat realizările majore ale CRP Cahul în perioada iulie 2019 – iunie 2020.