news_post_image

CRP Cahul facilitează participarea societății civile în procesul de planificare strategică al Consiliului Raional Cahul

 

În ziua de 26 ianuarie 2020, CRP Cahul a organizat Masa Rotundă cu tema „Participarea societății civile în procesul de elaborare a Strategiei de dezvoltare socio-economică a raionului Cahul pentru anii 2021-2024 (cultură, turism și industrie creativă)”, care a avut drept scop facilitarea participării organizațiilor societății civile în procesul de planificare strategică la nivel de raion, precum și susținerea eforturilor Consiliului Raional Cahul în vederea elaborării noii strategii de dezvoltare.

 

Masa rotundă a întrunit alături de membrii CRP Cahul, experți, aleși locali şi funcționari publici ai APL I și II, manageri ai caselor de cultură, muzee, școli de arte și ai altor instituții de cultură din raionul Cahul, reprezentanți ai OSC-urilor care implementează poiecte culturale, alte persoane interesate.

 

Datorită expertului național Serghei Neicovcen, participanții la masa rotundă și-au dezvoltat cunoștințele și abilitățile privind planificarea strategică participativă, au discutat despre rolul societății civile în procesul de elaborare, implementare și monitorizare a strategiilor raionale de dezvoltare și au formulat un set de recomandări pentru dezvoltarea politicilor locale în domeniile cultură, industrie creativă și turism.

 

Reamintim că prima masă rotundă (27 noiembrie 2020) a fost dedicată domeniului protecției sociale și incluziunii persoanelor din grupurile dezavantajate. În curând va fi organizată a treia masă rotundă care va fi axată pe sectoarele de bază ale economiei raionului Cahul.

 

Urmare a celor trei mese rotunde, CRP Cahul va înainta Consiliului Raional Cahul un demers cu recomandări pentru noua strategie de dezvoltare a raionului.

 

******************************

 

Masa rotundă a fost realizată în cadrul proiectului „Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”, implementat de către Centrul CONTACT-Cahul cu suportul Fundației Est-Europene, în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.