news_post_image

Membrii CRP Cahul au participat la atelierul de instruire “Limita dintre dreptul de acces la informație și dreptul la viața privată”

 

Pe data de 24 februarie 2021, a avut loc un nou atelier de instruire pentru abilitarea membrilor Consiliului Raional de Participare Cahul în vederea unei participări eficiente în procesul decizional al Consiliului Raional Cahul. De această dată membrii CRP Cahul au avut ocazia să-și îmbogățească cunoștințele și să-și dezvolte abilitățile practice privind dreptul la viața privată și prelucrarea datelor cu caracter personal și accesul la informație în cadrul APL.

 

Agenda atelierului de instruire a inclus următoarele aspecte:

– elementele constitutive ale dreptului de acces la informație și libertatea de exprimare și dreptul la viața privată în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal;

– modalitatea de cerere și oferire a informațiilor, inclusiv a celor cu accesibilitate limitată; limite, restricții și libertăți.

Totodată, participanții la atelier au pus în discuție cadrul normativ și au formulat recomandări privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

 

Instruirea a fost furnizată de către Sergiu Bozianu, expert național în domeniul dreptului la viață privată și protecția datelor cu caracter personal.

 

******************************

Atelierul de instruire a fost realizat în cadrul proiectului „Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”. Proiectul este implementat de către Centrul CONTACT-Cahul cu suportul Fundației Est-Europene, în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.